Ely-keskus: Valtatie 8 välillä Rauma–Eurajoki levennetään nelikaistaiseksi nykyiselle paikalleen

Nopeusrajoitus voidaan nostaa 100 kilometriin tunnissa koko tieosuudella.

Valtatien 8 parantamisen suunnittelua Rauman ja Eurajoen välillä jatketaan siten, että valtatie levennetään 2+2-kaistaiseksi nykyiselle paikalleen.

Hankkeesta vastaava Varsinais-Suomen ely-keskus valitsi tämän (VE 2) vaihtoehdon ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) ja sidosryhmien kanssa käydyn vuoropuhelun pohjalta.

– Valittu vaihtoehto etenee yleissuunnitelmavaiheeseen ja myöhemmin tiesuunnitelmavaiheeseen, Varsinais-Suomen ely-keskuksen tiedoteessa todetaan.

Jatkosuunnitteluun valittu vaihtoehto leventää tieosuuden nelikaistaiseksi olemassa olevaan valtatiekäytävään.

Tasoliittymät poistetaan ja korvataan eritasoliittymillä sekä tiejärjestelyillä. Nopeusrajoitus voidaan nostaa 100 kilometriin tunnissa koko tieosuudella.

Ympäristövaikutuksiltaan merkittävä muutos on rinnakkaistieyhteyden rakentaminen valtatieltä Lakarin logistiikka- ja teollisuusalueelle. Tien yhteyteen rakennetaan myös kävely- ja pyörätie. Olkiluotoon rakennetaan uusi eritasoliittymä.

Lisäksi parannetaan Rauman pohjoista ja Luostarinkylän eritasoliittymää. Hidas liikenne kielletään, eli alle viittäkymppiä kulkevat ajoneuvot ohjataan sivuteille,  asuinalueiden kohdalle lisätään melusuojausta ja koko suunnittelualueelle rakennetaan riista-aitoja.

Tiehankkeesta tehdään lain mukainen yleissuunnitelma, joka valmistuu vuoden 2024 aikana.

Yleissuunnittelua varten tehtävät maaperätutkimukset alkavat jo tämän kuun aikana. Hanketta esitellään asukkaille ja muille sidosryhmille yleissuunnittelun aikana.

Vaiheittain tarkentuvasta suunnitelmasta voi myös antaa palautetta. Hanke etenee myöhemmin yksityiskohtaiseen tiesuunnitelmavaiheeseen.

Varsinainen  rakennusvaihe ajoittuu näillä näkymin aikaisintaan vuosille 2027–2031.

Varsinais-Suomen ely-keskuksen mukaan valittu vaihtoehto VE 2 vastaa hankkeelle asetettuihin liikenteellisiin tavoitteisiin. Valtatien muuttaminen nelikaistaiseksi edistää liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta Rauman seudulla sekä palvelee alueen elinvoimaisuuden kehittämistä.

Lisäksi vaihtoehtoon sisältyvä rinnakkaistie mahdollistaa liikenteen Lakarin ja Eurajoen kunnan keskustan välillä.

–Tavoitteena on, että jatkossa valtatie 8 tarjoaa yhä turvallisemman ja sujuvamman yhteyden, joka palvelee sekä pitkämatkaista liikennettä että Rauman kaupunkiseudun yhteyksiä. Parhaimmillaan tämä liikenneratkaisu auttaa Rauman seudun kehittämisessä ja koko länsirannikon elinvoiman lisäämisessä, sanoo projektipäällikkö Timo Bäcklund, Varsinais-Suomen ely-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueelta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut