"En olisi arvannut olevani yhtäkkiä ihmisoikeustaistelija, mutta..." – Riku Räsänen saattaa avata elokuvateatterin huomenna samalla kapasiteetilla kuin ravintolat

Riku Räsänen suunnittelee, että saattaa ottaa huomenna elokuvateatteriin huomattavasti enemmän katsojia kuin rajoitukset sallivat.

Riku Räsänen ilmoitti Facebook-päivityksessään suunnittelevansa päästävänsä huomenna elokuvateatteriin jääkiekkoa katsomaan koronarajoitusten vastaisesti niin paljon katsojia, että 50 prosenttia asiakaspaikoista täyttyisi. Sallittu katsojamäärä elokuvateattereissa on tällä hetkellä kuusi henkilöä kerralla.

Räsänen perustelee rajoitusten vastaista päätöstä siten, että naapurissa olevassa ravintolassakin saa täyttää puolet sisätilojen asiakaspaikoistaan.

– Tilanne, jossa sekä ravintolassa että elokuvateatterissa esitetään pelejä, mutta 220-paikkaiseen elokuvateatteriin saa ottaa vain kuusi katsojaa, tuo esiin rajoitusten epäoikeudenmukaisuuden ja kohtuuttomuuden, Räsänen sanoo.

Räsänen kertoo olevansa tyytymätön siihen, että hallituksella on ollut 14 kuukautta aikaa tehdä rajoituksista oikeudenmukaisempia, mutta ihmisiä on vain vaadittu tyytymään päätöksiin.

– En olisi arvannut olevani yhtäkkiä ihmisoikeustaistelija, mutta jonkun on nyt uhrauduttava, hän sanoo.

Pohdin tässä että taistelemmeko nyt hieman törkeää kyykyttämistä vastaan ja avaisimme huomenna elokuvateatterin samalla...

Julkaissut Riku Räsänen Perjantaina 7. toukokuuta 2021
Räsänen ihmettelee, miksi ravintolassa saa olla huomattavasti enemmän asiakkaita kuin elokuvateatterissa.