Energiajätteen keräys Eurajoen keskustassa loppuu - syynä toistuvat väärinkäytökset

Ei ole ollut ollenkaan harvinaista, että energiajäteastian eteen on kerääntynyt kaikenlaista tavaraa. Ainakin kesällä, kuten tässä arkistokuvassa, myös metallijäteastiaan kuuluvaa tavaraa lojui toisinaan maassa, kun säiliö oli täynnä. Vertailun vuoksi metallijäteastia tyhjennetään kuukausittain, energiajätesäiliö tyhjennettiin pari kertaa viikossa.

Energiajätteen keräys päättyy Eurajoella jäähallin kierrätyspisteellä. Keräys lopetetaan, koska pisteellä on esiintynyt toistuvaa roskaantumista ja väärää käyttöä, kertoo jäteneuvoja Merika Lanne Porin ympäristövirastosta.

Energiajätteen keräysastia rikkoutui, koska sinne yritettiin tunkea liian suurikokoista jätettä. Korjaamisen sijaan on päätetty lopettaa energiajätteen keräys jäähallilla.

Jäähallin kierrätyspisteellä jatketaan metallin, lasipakkausten, paperin ja kartonkipakkausten keräystä.

Eurajoen kierrätyspisteiden energiajätteen keräyksestä ja roskaantumisen siivoamisesta aiheutuvat kulut katetaan asukkaiden maksamista ekomaksuista.

Kierrätyspisteille tuodaan sekajätettä energiajätteen joukkoon, vaikka jokaisen omakotitalon ja mökin asukkaalla pitäisi olla oma sekajäteastia pihallaan ja sopimus jätteenkuljetusyrityksen kanssa säännöllisistä tyhjennyksistä, Lanne sanoo.

Eurajoelle on avattu uusi kierrätyspiste K-Supermarket Eurajoen Portille. Siellä kerätään muovipakkauksia, lasipakkauksia, kartonkipakkauksia ja metallia. Pisteen ylläpitäjä on Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.

Muovipakkauksiin saa laittaa kuivia, puhtaita, pienikokoisia pakkauksia.