Energiajätteen maksuton keräys Eurajoella loppuu vuodenvaihteessa

Energiajätteen maksuton keräys Eurajoella ja Merikarvialla loppuu vuodenvaihteessa.

Eurajoella on kerätty kuntalaisilta maksutta energiajätettä, jonka kunnat ovat toimittaneet omalla kustannuksellaan käsittelyyn.

Vuoden 2015 alusta lähtien jätehuollon toiminnan siirryttyä Porin Jätehuollon hoidettavaksi kaikki kustannukset on katettu ekomaksulla. Jotta kunnat olisivat tasa-arvoisessa asemassa ja ekomaksu pysyisi kohtuullisena, Porin Jätehuolto luopuu energiajätteen maksuttomasta keräämisestä vuoden 2017 alusta alkaen.

Eurajoella energiajätteen keräys on aiheuttanut ylimääräisiä kustannuksia, koska vain kuntalaisille tarkoitettua palvelua ovat käyttäneet myös yritykset. Keräyspisteisiin tuodaan myös sinne kuulumatonta jätettä.

Energiajätteen erilliskeräyksen merkitys on myös pienentynyt.

Jatkossa eurajokelaiset kotitaloudet laittavat energiajätteen sekajätteen joukkoon tai he voivat halutessaan toimittaa sitä omatoimisesti Porin ja Rauman maksullisiin vastaanottopaikkoihin.  Tämä koskee vain alle kymmenen asunnon kiinteistöjä, sillä yli yhdeksän asunnon kiinteistöillä pitää olla astia energiajätteelle.

Eurajoen hyötyjätepisteet säilyvät ja niissä jatketaan metallin, lasipakkausten, paperin ja kartonkipakkausten keräystä.

Eurajoelle on avattu myös uusi hyötyjätepiste K-Supermarket Eurajoen Portille. Siellä kerätään muovipakkauksia, lasipakkauksia, kartonkipakkauksia ja metallia. Pisteen ylläpitäjä on Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.