Ensi kesänä Muinaan nousee kyläsepän paja

Muinan pihamaalla Raumalla kuultiin sunnuntaina monenlaisia lauluesityksiä, nähtiin taikuri ja pelle ja ihmeteltiin vanhoja sananparsia. Perinteisten suvijuhlien viettäjiä eivät hätkäyttäneet edes tapahtuman alussa nähdyt sadepisarat.

Kotiseutuyhdistys Muinan puheenjohtaja
Leena Kekälekertoi, että pihapiirissä on kuluneena kesänä riittänyt vilskettä. Talkootöiden ansiosta pihapiiri on entistä avarampi ja talojen rakenteet pysyvät kuivempina. Talkoolaisten lisäksi vierailijoitakin on riittänyt.

– Tiistaisin täällä oli paljon kävijöitä. Usein samat ihmiset vierailivat paikalla useammallakin viikolla, Kekäle selitti.

Menneinä kuukausina Muinassa on luetteloitu ja kuvattu museon esineistöä Museoviraston antaman 2 000 euron apurahan avustuksella. Esineistä on kirjattu ylös muun muassa niiden käyttö, lahjoittaja ja niiden historiaan mahdollisesti liittyvät tarinat. Työ jatkuu mahdollisesti ensi vuonna.

Muinan rakennusjoukko on saamassa ensi kesänä täydennystä. Ensi kesänä kotiseutumuseon parkkipaikan viereen aletaan rakentaa kyläsepän pajaa. Pajaan käytettävät hirret on saatu kylästä puretusta vanhasta aitasta.

Noin vuoden verran vakavasti suunnitteilla olleen projektin rakennusvaihetta kaavailtiin alun perin jo tänä kesänä aloitettavaksi. Rakennuslupamenettely vei odotettua enemmän aikaa, mutta nyt lupa on hallussa.