Ensi tiistaina koko Suomi liikkuu

Ensi viikon tiistaina liikutaan kaikkialla Suomessa, sillä 10. toukokuuta on Unelmien liikuntapäivä. Kyseessä on ainutlaatuinen liikunnan popup -päivä, jonka tarkoituksena on saada koko maa liikkumaan. Kevään aikana tapahtumaan on ilmoitettu jo 1500 tapahtumaa.

Suomi täyttyy liikuntatapahtumista, aivan kuten ravintolapäivinä puistot ja torit täyttyvät ravintoloista. Oman liikuntatapahtuman voi järjestää urheiluseura, työporukka tai kuka vain yksittäinen ihminen ja sen voi ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän omille nettisivuille karttaan merkiten. Nyt kartalta löytyy esimerkiksi yhteisiä pyörälenkkejä, polttopalloa, joogaa ja tanssia.

Suurimmilta paikkakunnilta tapahtumia löytyy eniten, mutta myös pienemmät kunnat ovat lähteneet mukaan.

Tapahtumia voi hakea tästä. Oman tapahtuman ehtii vielä ilmoittaa. Kaikkien järjestäjien kesken arvotaan elämysmatka.

Unelmien liikuntapäivän tarkoitus on madaltaa kynnystä kokeilla uusia liikkumisen tapoja ja löytää itselle paras ja hauska tapa pysyä liikkeellä. Päivä aktivoi ihmisiä yhteistyöhön ja rohkaisee kokeilemaan. Tavoitteena on lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia koko Suomessa.

Päivä on startti isommalle unelmalle. Se jatkuu syyskuussa ”Liikkumisen unelmakuukautena” ja huipentuu ”Liikkumisen unelmavuoteen 2017” Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlia teemalla ”Yhdessä”.

Tapahtuman taustalla on WHO:n Move for Health -päivä, ja tapahtumaa ovat edistämässä suomalaisten terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatioiden verkostot.