Ensi vuoden rippikouluihin ilmoittaudutaan nyt – erilaisia ripareita on moneen lähtöön

Ensi vuoden talvilomalla järjestetään jälleen jääurheilurippileiri kuluvan vuoden tapaan. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Rauman seurakunnan ensi vuoden rippikouluihin voi ilmoittautua syyskuun loppuun mennessä. Vuonna 2021 rippikouluun astuu vuonna 2006 syntyneiden ikäluokka.

Kyse on suuresta ikäluokasta, noin 400:lle seurakuntaan kuuluvalle nuorelle on lähetetty kuluvalla viikolla rippikoulukirje. Rippikouluun voivat ilmoittautua muutkin kuin evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Tarjolle tulee erilaisia tapoja käydä rippikoulu. Talvilomalla järjestetään päivärippikoulu ja jäärippikoulu. Kesällä järjestetään Karvatin saaressa ja Meriristissä perinteisiä rippileirejä, joilla myös yövytään.

Rippikoulun voi edelleen käydä myös päivärippikouluna. Kesällä on viikon mittainen päiväleiri, jonka aikana leiripäiviä vietetään Narvin leirikeskuksessa. Leirikuljetus kulkee Rauman Pyhän Ristin kirkolta.

Liikunnan ystäville on luvassa taas oma ryhmä. Aiemmin palloiluleirin nimellä kulkenut leiri muuttuu liikuntaripariksi.

−Tästä koronakesästä on opittu paljon ja järjestelyitä sovelletaan tilanteen mukaan. Toivotaan tietenkin, että ensi kesän leirit saadaan järjestettyä perinteiseen malliin, kertoo rippikouluista vastaava seurakuntapastori Lotta Hatakka.

Kuluneena kesänä rippileirit järjestettiin koronaepidemian takia päiväleireinä.