Ensimmäinen Suomi-Namibia-yhteistyöseminaari tänään Raumalla

Namibian suurlähettiläs Bonny Haufiko (vas) ja Suomen suurlähettiläs Anne Saloranta todistivat SAMKin ja namibialaisen korkeakoulun yhteistyösopimuksen syntyä vuosi sitten. Kättelemässä rehtorit Tjama Tjivikua ja Juha Kämäri.

Raumalla järjestetään tänään ensimmäinen Suomi-Namibia-yhteistyöseminaari. Se kokoaa yhteen suomalaiset toimijat koulutuksen, tutkimuksen ja liiketoiminnan saralla. Molempien maiden suurlähettiläät osallistuvat tilaisuuteen.

Tekesin ja ulkoasiainministeriön rahoittama Business with Impact (BEAM)-ohjelma tähtää kehittyvien maiden tarpeiden ja suomalaisten yritysten liiketoimintamahdollisuuksien kohtaamiseen. Yhtenä keskeisenä maana  on Namibia. 

Suomesta on tehty aiemmin muutamia isoja vientikauppoja, kuten Rauman telakalta vuonna 2012 luovutettu merentutkimusalus Mirabilis ja Outotecin kaivosalan kokonaistoimitus 2013.

Käynnissä oleva BEAM-ohjelman NAMHUB-projekti perustuu eteläisen Afrikan liikenteen nopeaan kasvuun, jossa Namibia on keskeinen solmukohta. Namibiassa ja naapurimaissa on jo nyt suuri kysyntä suomalaisille tuotteille ja palveluille liikenteen ja logistiikan alalla. Projektissa mukana ovat Satakunnan ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, VTT ja Suomen Ympäristökeskus.

Namibia-seminaari tänään tiistaina 12.4. klo 10-15 Satakunnan ammattikorkeakoulun auditoriossa, Suojantie 2, Rauma. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon kautta SAMKin kehittämällä HILL-sovelluksella.