Ensimmäinen virallinen Otson päivä perjantaina – maakunta- tai siniristilippu salkoon

Karhulipun voi hankkia Satakuntaliitosta. Kuva: Antti Ahonen

Huomenna perjantaina vietetään ensi kertaa virallisesti Otson päivää, jonka Satakunnan maakuntavaltuusto on viime joulukuussa valinnut Satakunnan lipun päiväksi.

Otson päivä 11. lokakuuta on manner-Suomen toinen virallinen maakunnallinen liputuspäivä. Maakuntavaltuusto teki päätöksensä kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän aloitteesta.

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä tahtoo Otson-päivän alla muistuttaa ensimmäisestä liputuksesta.

– Toivomme, että huomenna ensi kertaa virallisesti vietettävänä Satakunnan lipun ja Otson päivänä liputettaisiin mahdollisimman monessa paikassa, toteaa kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja Emilia Syväsalmi.

– Lisäksi tahdomme muistuttaa, että jollei kunnalla, yrityksellä tai yksityisellä ihmisellä ole käytettävissä Satakunnan maakuntalippua, on erittäin suositeltavaa ja toivottavaa liputtaa Suomen siniristilipulla! Näin juhlimme Satakuntaa ja satakuntalaisuutta, jatkaa Syväsalmi.

Satakuntalaisuudelle voi siis tehdä kunniaa myös kansallislipullam, mikäli ei omista Satakunnan karhulippua. Erityisesti kuntia ja julkisia laitoksia sekä mahdollisuuksien mukaan myös yksityisiä tahoja kehotetaan liputtamaan Satakunnalle ja satakuntalaisuudelle.

Satakunnan lippu vuodelta 1991 on manner-Suomen ensimmäinen maakuntalippu. Maakuntalipun voi nostaa salkoon ilon, juhlan ja surun päivinä, Suomen salliva liputuskulttuuri ei juuri liputusta kahlitse.

Satakunnan maakuntalippua kunnioitetaan ja kohdellaan samalla tavalla kuin Suomen lippua.