Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan 4. heinäkuuta – enemmistö suomalaisista saa palautuksensa elo- tai syyskuussa

Verotus päättyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa eri aikaan eri asiakkailla. Tämän vuoksi myöskään veronpalautusten maksupäivät tai jäännösveron eräpäivät eivät enää ole kaikille samat. Enemmistö ammatin- ja liikkeenharjoittajista saa veronpalautuksensa heinäkuussa, suurin osa palkansaajista ja eläkeläisistä elo- tai syyskuussa.

Heinäkuussa veronpalautuksensa saa 157 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajaa. Heille maksetaan veronpalautuksia yhteensä 169 miljoonaa euroa. Veronpalautusten maksupäivä on 4.7. Saadakseen veronpalautuksen tililleen, uuden tai muuttuneen tilinumeron ehtii ilmoittamaan Omaverossa vielä 26.6.

Jäännösveroja eli mätkyjä on puolestaan maksettavana heinäkuussa noin 43 000 ammatin- ja liikkeenharjoittajalla yhteensä 17 miljoonaa euroa. Jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on näillä asiakkailla 1.7. Jos jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, summa on jaettu kahteen erään. Toisen erän eräpäivä on tällöin 2.9. Jäännösveron maksutiedot saa verotuspäätöksestä tai Omaverosta.

Veronpalautusten maksupäiviä on nykyisin yhteensä kuusi. Veronpalautuksensa voi siis saada heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Veronpalautusten maksuajankohta riippuu siitä, milloin asiakkaan oma verotus päättyy. Samoin myös jäännösverot tulevat maksettavaksi heinäkuun ja helmikuun välisenä aikana riippuen omasta verotuksen päättymisajankohdasta.

Verotus päättyy kaikilla viimeistään lokakuun loppuun mennessä, jolloin veronpalautukset maksetaan viimeistään joulukuussa ja vastaavasti mahdollinen jäännösveron ensimmäisen erän eräpäivä on joulukuussa.

Jos veroilmoitukseensa on tehnyt itse muutoksia, verotuksen päättymispäivä sekä myös alkuperäisellä verotuspäätöksellä kerrotut maksu- tai eräpäivät siirtyvät myöhemmäksi. Yleisimpiä itse ilmoitettavia tietoja ovat matkakulut ja kotitalousvähennys.

Jos verotuksen päättymispäivä sekä ja maksu- tai eräpäivät siirtyvät eteenpäin, asiasta saa tiedon joko uudella verotuspäätöksellä tai kirjeellä, jossa kerrotaan verotuksen jatkumisesta. Jos on ottanut käyttöönsä suomi.fi-viestit, saa ilmoituksen sähköpostiinsa silloin, kun uusi päätös tai kirje on luettavissa OmaVerossa.

Lisää aiheesta

Harkitsetko ottavasi kulutusluottoa veronpalautuksia vastaan? Nämä muutokset kannattaa huomioida veronpalautusten uudistuttua

Asumisen veroihin tulossa muutoksia

Eläkeläisen ei enää kannata muuttaa Portugaliin, jos haluaa välttää veroja – Verosopimuksen irtisanominen tuo Suomelle miljoonien lisäverotulot

Kaikkien verotus uhkaa kiristyä ensi vuonna – näillä pohjilla nollille pääseminenkin olisi hyvä saavutus