Ensimmäinen koronarokote Raumalla ensi viikolla ilman ajanvarausta, kolmas ajanvarauksella

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Ensi viikolla Steniuksenkadun terveysasemalla (Steniuksenkatu 2) järjestetään neljä rokotustilaisuutta, jossa ensimmäisen rokoteannoksen saa ilman ajanvarausta. Maanantaina 24. tammikuuta rokotustilaisuus on kello 12–19, tiistaina 25. tammikuuta kello 12–15, keskiviikkona 26. tammikuuta kello 12–15 ja torstaina 27. tammikuuta kello 12–15.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen ottamisen yhteydessä annetaan aika toiseen rokotukseen.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen 18 vuotta täyttäneelle voi varata osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Seuraavista puhelinajanvarauksista tiedotetaan myöhemmin, eikä tällä erää ole tiedotettu mahdollisista tulevista joukkorokotustilaisuuksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmatta koronarokotusta voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville taas, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Riskiryhmään kuulumattomia 18-60-vuotiaita sen sijaan suositellaan odottamaan, että toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Alle 12-vuotiaiden rokotuksiin huoltajien lupa

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusaikoja varataan osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Rokotukseen tulevalla lapsella on oltava mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.

12–15-vuotiaiden on oltava ensin yhteydessä koulunsa terveydenhoitajaan, joka tekee tarvittavat kirjaukset nuoren terveystietoihin suostumuksesta ottaa rokote. Tämän jälkeen terveydenhoitaja voi varata nuorelle rokotusajan tai nuori voi mennä Steniuksenkadun terveysasemalle rokotustilaisuuteen ilman ajanvarausta.

Lisää aiheesta

Kolmansia koronarokotteita annetaan tammikuussa Rauman jäähallilla ilman ajanvarausta