Entisen puolison häirinnästä vankilatuomio

Raumalaismies on tuomittu neljäksi kuukaudeksi vankeuteen entiseen puolisoonsa kohdistuneesta häirinnästä ja vahingonteoista. Osa syytteistä hylättiin näytön puuttuessa. Edellisen tuomion mies sai Satakunnan käräjäoikeudessa viime heinäkuussa.

Vuonna 1960 syntyneelle miehelle oli määrätty lähestymiskielto, jota hän rikkoi. Hän hyppäsi puolisonsa auton konepellille ja iski tuulilasin säpäleiksi. Samassa yhteydessä hän väitti naisen yrittäneen ajaa hänen päälleen aiheuttaen miehelle usean kuukauden kestäneet kivut ja vaivat. Nainen joutui vääräksi ilmiannoksi osoittautuneen väitteen perusteella myös oikeuteen, jossa hänelle vaadittiin rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Mies joutuu maksamaan perättömän ilmiannon vuoksi henkisistä kärsimyksistä 3 000 euron korvauksen.

Oikeus ei sen sijaan löytänyt näyttöä miehen osuuteen ulkorakennuksen sytyttämisestä. Todistajat olivat nähneet palon syttymisaikaan paikalla kaksi miestä, mutta kumpaakaan ei tunnistettu syytteessä olevaksi tai hänen kaverikseen.

Miehen vuonna 1963 syntynyt kaveri tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen perättömästä lausumasta. Hän oli oikeudessa kertonut kaverinsa pysyneen syntymäpäiväjuhlilla, vaikka tiesi tämän poistuneen kanssaan taksilla.