Entisestä tyttöystävästään mustasukkainen mies ajoi autolla toista miestä päin Eurassa, sai yli kaksi vuotta vankeutta – syyte tapon yrityksestä hylättiin

Käräjäoikeuden mukaan auton ajonopeus oli törmäyshetkellä ainakin 30 kilometriä tunnissa.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 27-vuotiaan miehen yli kahden vuoden vankeuteen Euran päälleajotapauksessa. Mies sai tuomiot törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta. Syyte tapon yrityksestä hylättiin.

Kyse oli aamuöisistä tapahtumista heinäkuun lopulla tänä vuonna. Käräjäoikeuden mukaan uhri istui invarampilla talon seinustalla, kun mies ajoi häntä päin.

Miehen veren alkoholipitoisuus oli tapahtuma-aikaan vähintään 0,5 promillea. Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli tappaa uhri tai ainakin hänen olisi pitänyt pitää uhrin kuolemaa menettelynsä todennäköisenä seurauksena. Mies kiisti tappamistarkoituksen, mutta myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus katsoi, ettei asiassa luotettavasti näytetty, että miehen tarkoituksena olisi ollut tahallisesti tappaa uhri.

– Ottaen huomioon vastaajan kuljettaman auton ajonopeus sekä se, että auto on osunut asianomistajaa jalkoihin, käräjäoikeus katsoo, että näissä olosuhteissa kuolema ei ole ollut todennäköinen seuraamus, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeuden mukaan auton ajonopeus oli törmäyshetkellä ainakin 30 kilometriä tunnissa.

– Mikäli vastaajan tarkoituksena olisi ollut tappaa asianomistaja, olisi hän todennäköisesti kiihdyttänyt auton korkeampaan nopeuteen, mikä tapahtumapaikalta otettujen valokuvien perusteella olisi ollut mahdollista.

Uhrille vaikeita vammoja

Uhri sai törmäyksestä vammoja sääriinsä. Käräjäoikeus katsoi, että ruumiinvamma oli vaikea. Koska teko tehtiin autolla ja uhri jätettiin teon jälkeen aamuyöllä yksin ilman avun hälyttämistä, käräjäoikeus katsoi teon olleen myös kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Törmäyksen motiivina oli oikeuden mukaan mustasukkaisuus. Uhri oli viettänyt aikaa tuomitun miehen entisen tyttöystävän kanssa. Tuomitun tarkoituksena oli oikeuden mukaan vahingoittaa uhria.

Käräjäoikeus tuomitsi Sami Raimo Kalevi Sarren, 27, kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Simu Perälä, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut