Eurajoki Bel Cantosta tuttu Erik Rousi ja Justas Stasevskij levyttävät Schubertin suuret laulusarjat

Eurajoki Bel Cantosta tuttu bassobaritoni Erik Rousi äänittää yhdessä pianisti Justas Stasevskijin kanssa Scubertin kolme laulusarjaa.
Eurajoki Bel Cantosta tuttu bassobaritoni Erik Rousi äänittää yhdessä pianisti Justas Stasevskijin kanssa Scubertin kolme laulusarjaa. Kuva: Matti Kyllönen

Alba Records julkaisee suomalaisen äänitehistorian ensimmäisen F. Schubertin kolmen suuren laulusarjan (Die schöne Müllerin, Winterreise & Schwanengesang) kokonaislevytyksen.

Äänitteet ilmestyvät yksitellen vuosien 2023–2026 aikana ja niillä esiintyy kaksi nuorta taiteilijaa: bassobaritoni Erik Rousi ja pianisti Justas Stasevskij. Rousi ja Stasevskij ovat keränneet kiitosta Schubertin laulusarjojen esityksillään niin Suomessa kuin ulkomailla.

Erik Rousi tunnetaan myös Eurajoki Bel Canton toisena taiteellisena johtajana ja hän yleisölle tuttu muun muassa festivaalin Ring-esityksistä.

Rousi ja Stasevskij ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2015 alkaen, jolloin heidän ensimmäinen yhteinen esiintymisensä oli Schubertin Winterreise.