Erika Vikman kisaa viiden muun artistin kanssa Suomen euroviisuedustajan paikasta – "Vikman edustaa kilpailun rohkeinta linjaa"

Erika Vikmanin kerrotaan edustavan tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Uuden musiikin kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna kuusi artistia: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Catharina Zühlke.

Voittaja valitaan UMK-finaalissa 7.3.

Kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan pe 24.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa sekä Spotifyssa, Deezerissä ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän.

– Finaalin taso on todella korkea ja kappaleet monipuolisia niin tyylien kuin esittäjien puolesta. Toivon, että mahdollisimman moni suomalainen löytää artistin ja kappaleen, joka olisi täydellinen edustamaan Suomea Euroviisuissa. Hienoa myös nähdä iso joukko Suomen eturivin tuottajia ja kirjoittajia biisien taustalla, kertoo YleX:n musiikkipäällikkö ja UMK-ammattilaisraatia vetänyt Tapio Hakanen.

Erika Vikmanin kerrotaan edustavan tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa.

– Teimme laulun, josta minulle tuli heti vahva olo, että tämä sopisi Euroviisuihin. Kuin tilauksesta kuulin pian, että UMK:n avoin haku palaa taas. Ajatus tuntui aluksi hullulta, mutta toisaalta tajusimme, että näin tämän kuuluukin mennä, Erika kertoo.

Tiedotteessa Vikmanin Cicciolina-kappaletta kuvaillaan näin: "Reipasta suomidiskoa, jossa seksuaalista vapautta ei piilotella. Musiikissa kuuluvat sekä menneiden vuosikymmenten että Kikan vaikutus. Kappaleella halutaan muistuttaa, etteivät rohkea naisellisuus ja feminismi sulje toisiaan pois."

Kilpailubiisien julkaisupäivät

  • pe 24.1. Tika: I Let My Heart Break
  • ma 27.1. Erika Vikman: Cicciolina
  • ti 28.1. Aksel Kankaanranta: Looking Back
  • ke 29.1. F3M: Bananas
  • to 30.1. Sansa: Lover View
  • pe 31.1. Catharina Zühlke: Eternity

Lisää aiheesta

Poikkeuksellinen raumalaiskombo kehissä: Danny, Erika Vikman ja Hesa-äijä tekivät dancebiisin yhdessä Oku Luukkaisen kanssa