Erika Vikmanin UMK20-biisi julki: "Cicciolinassa ei pyritty minimalistisuuteen"

Kuva: Yle / Mona Salminen

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailun toinen finalistikappale, Erika Vikmanin Cicciolina, on julkaistu suoratoistopalveluissa.

Erika Vikman edustaa tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa.

Suomenkielistä viihdepoppia esittävän Erikan kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy.

– Teimme laulun, josta minulle tuli heti vahva olo että tämä sopisi Euroviisuihin. Kuin tilauksesta kuulin pian, että UMK:n avoin haku palaa taas. Ajatus tuntui aluksi hullulta, mutta toisaalta tajusimme, että näin tämän kuuluukin mennä, Erika kertoo.

Cicciolina on reipasta suomidiskoa, jossa kuuluvat sekä menneiden vuosikymmenten että Kikan vaikutus. Kappaleella halutaan muistuttaa, etteivät rohkea naisellisuus ja feminismi sulje toisiaan pois.

– Laulullani on mielestäni tärkeä sanoma, jonka takana seison sataprosenttisesti. Toivon, että tällä on myös kuulijoihin voimauttava ja ajatuksia herättävä vaikutus!

Elämää suurempi intro

Idea Cicciolinaan syntyi Vikmanin nähtyä dokumentin italialaisesta pornonäyttelijästä ja poliitikosta Ilona “Cicciolina” Stallerista. Kappale on tehty yhdessä Janne Rintalan ja Mika Laakkosen kanssa, jotka innostuivat heti Cicciolinan tunteita herättävästä hahmosta.

Kappaleen kirjoitusprosessi oli erityisen mielenkiintoinen niin artistille kuin muulle tekijätiimille, koska toisin kuin suuressa osassa nykymusiikkia, Cicciolinassa ei pyritty minimalistisuuteen.

– Biisin introhan on sellainen elämää suurempi, joka sopii tietenkin myös Euroviisuihin tosi hyvin. Kun Cicciolina astuu huoneeseen, kaikki kääntyvät katsomaan, että nyt on tullut joku erikoishahmo tähän tilaan, Rintala kuvailee.

Lisää aiheesta

Erika Vikman kisaa viiden muun artistin kanssa Suomen euroviisuedustajan paikasta – "Vikman edustaa kilpailun rohkeinta linjaa"