Ero on ajanut raumalaismiehiä jopa itsemurhan partaalle – nyt miehille halutaan aloittaa tukihenkilötoiminta

Rauman seudun mielenterveysseura kaipaa lisää miehiä mukaan toimintaan.

Viikko sitten juhlittua isänpäivää joutui tänäkin vuonna moni isä viettämään erossa lapsistaan.

Miessakit ry:n vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko kertoo, että eroperheistä jopa 80 prosentissa äiti on lasten lähivanhempi. Moni isä ei saa nähdä lapsiaan niin usein kuin haluaisi.

– Isän pitää perustella omaa isyyttään, tehdä työtä sen eteen, että osoittaa olevansa hyvä isä. Äideille se on usein automaattista. Tämä on suuri haaste, josta saamme kuulla joka päivä, Vilkko huokaisee.

Miessakkien toiminta on tehnyt vaikutuksen myös mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Tuija Eskeliseen. Tukihenkilötoimintaa halutaan käynnistellä nyt myös Raumalla osana seuran palveluita.

– Meillä on nyt pari miestä, jotka haluavat lähteä mukaan. Suunnitelmissa on rekrytoida keväällä lisää porukkaa, jotta saataisiin pidettyä vapaaehtoiskurssi ja käynnistettyä miesten tukitoiminta. Vielä mahtuu mukaan, Eskelinen vinkkaa.

Eskelisen mukaan miesten yksinäisyys eron jälkeen näkyy nykyiselläänkin mielenterveysseuran vastaanotoilla ja tukiryhmissä.

– Miehet jäävät hyvin helposti yksin ja hoitavat sitä yksinäisyyttään tarttumalla pulloon. Monien miesten ajatukset eron jälkeen ovat todella synkkiä. Jopa niin synkkiä, että on itsetuhoisia ajatuksia ja jopa itsemurhayrityksiä, Eskelinen kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut