Esikoululaisten kohtalonhetki lähestyy – adressiin kerätään nimiä vielä viime tingassa

Adressissa kerätään nimiä yksityisen esiopetuksen säilyttämiseksi Raumalla. Yksityiseskareista luopuminen kuuluu varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistukseen.

| Päivitetty

Rauman kaupungin varhaiskasvatuksen palvelurakenneuudistus menee sivistysvaliokunnan käsiteltäväksi ylihuomenna keskiviikkona.

Uudistuksen myötä kaupungin varhaiskasvatusta ja esiopetusta halutaan keskittää käytännössä koulujen yhteydessä sijaitseviin isompiin yksiköihin. Tämä tarkoittaa pienemmistä yksiköistä luopumista.

Lisäksi muun muassa yksityisestä esiopetuksesta ollaan luopumassa kokonaan.

Julkisuuteen tihkuneet suunnitelmat ovat kirvoittaneet raumalaisista paljon mielipiteitä ja kritiikkiä jo marraskuun aikana, vaikka kaupunki tiedotti uudistuksesta virallisesti vasta viime viikolla. Länsi-Suomikin on seurannut asiaa tiiviisti.

Vain kaksi päivää ennen valiokunnan kokousta pystyyn on tänään polkaistu vielä adressi, jolla vedotaan päättäjiin yksityisen esiopetuksen säilyttämiseksi.

Adressin takana on Länsi-Suomen jutussakin asiaa kommentoinut englanninkielisen lastentarhan eli enkkutarhan johtokunnan jäsen ja kahden tarhalaisen äiti Heli Virta ja ilmeisesti laajempikin joukko "huolestuneita vanhempia", kuten adressin viesti on allekirjoitettu.

– Kaupunki korvaisi omilla esiopetusryhmillään mm. Rauman englanninkielisen lastentarhan ja Rauma-Repolan lastentarhan esiopetusryhmät, joten perheille ei jäisi valinnanvapautta oman esikoululaisensa esikoulun valinnassa. Kutsumme kaikki asiaa vastustavat, jotka haluavat yksityisen esiopetuksen pysyvän Raumalla, allekirjoittamaan tämän adressin tulevien esikoululaisten ja heidän perheidensä puolesta, todetaan verkkoadressissa.

Maanantaiaamuna luodussa adressissa oli puolenpäivän jälkeen jo yli neljäkymmentä nimeä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut