Esiopetukseen ja peruskouluunilmoittautuminen on käynnissä

Esiopetukseen ja peruskouluun ilmoittautuminen käynnistyi maanantaina ja jatkuu ensi viikon sunnuntaihin 17. helmikuuta saakka. Esiopetukseen ilmoitetaan nyt vuonna 2007 syntyneet lapset ja peruskouluun vuonna 2006 syntyneet.

Raumalla ilmoittautuminen on jo useamman vuoden ollut sähköisessä muodossa ja palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Kasvatus- ja opetustoimen verkkosivuilla on ilmoittautumiseen tarkat ohjeet.

Lapsen voi ilmoittaa esikouluun ja peruskouluun myös paperilomakkeella, jonka saa tulostettua kaupungin verkkosivuilta tai noutaa kasvatus- ja opetusvirastosta tai kaupungin palvelupiste Pyyrmannista.

Toiveena on kuitenkin ensisijaisesti sähköinen ilmoittautuminen.

– Vanhemmat ovat löytäneet hyvin sähköisen ilmoittautumisen, eikä meille juuri tule enää paperiversioita, vaikka sekin mahdollisuus toki edelleen on, varhaiskasvatuspäällikkö Outi Sinkkilä-Salmi sanoo.

Esiopetukseen ilmoittautumisesta ei tule koteihin erillistä kutsua, vaan vanhempien täytyy itse huolehtia ilmoittautumisesta. Peruskoulunsa ensi syksynä aloittavien lasten vanhemmat puolestaan ovat saaneet ilmoituksen kotiin.