Esitys: Lapin terveysaseman sulku jatkuisi vuoden loppuun työvoimapulan vuoksi – lappilaiset keräävät adressia

Sulku alkoi tänä vuonna jo maaliskuussa koronatilanteen vuoksi. Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina.

| Päivitetty

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunnalle esitetään, että Lapin terveysaseman sulku jatkuisi vuoden loppuun asti. Valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina.

Lapin alueen lääkäri-, hammaslääkäri- ja neuvolapalvelut tuotettaisiin ehdotuksen mukaan loppuvuoden ajan Rauman pääterveysasemalla tai Nortamon Perhekeskuksessa.

Lapin kotihoidon ja Linnavuoren tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelut järjestetään kuten muuallakin Raumalla. Kouluterveydenhuolto sen sijaan järjestettäisiin edelleen normaalisti Lapin koululla.

– Lapin terveysaseman toiminnat pystytään tuottamaan Steniuksen ja Nortamon asemilla saman tasoisesti kuin muuallakin Raumalla. Tulemme tekemään terveyspalveluissa jonkin verran työjärjestelyjä, kuten avaamaan iltavastaanottoja, jotka ovat toisaalta myös sote-uudistuksen tavoite ja väestön pitkäaikainen toive, johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist toteaa kaupungin tiedotteessa.

Lapin terveysasema on ollut useina kesinä suljettuja 6–10 viikon ajan työvoimapulan vuoksi. Tänä vuonna sulku alkoi jo maaliskuun lopussa koronapandemian aiheuttamien resurssijärjestelyjen vuoksi.

Kaupungin tiedotteen mukaan Rauman lääkäritilanne on kriittinen ensi kesään asti. Kiireettömältä vastaanotolta puuttuu syksyllä yli kymmenen lääkäriä, mikä on yksi syy toimintojen tiivistämiseen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan esityslistan mukaan toimialajohtaja Satu Helin esittää, että valiokunta hyväksyy ehdotuksen ja päättää lisäksi valtuuttaa toimialajohtajan yhdessä johtavan ylilääkärin kanssa avaamaan terveysaseman tai osia sen toiminnoista aiemminkin, mikäli olosuhteet olennaisesti muuttuvat.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Lapissa kerätään myös eri paikoissa adressia, joka koskee terveyskeskuksen toimintojen säilyttämistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut