Etsivä löytää vielä asunnon Raumalla

Mattimyöhäisten tilanne Rauman vuokra-asuntomarkkinoilla ei ole vielä toivoton, vaikka aikaisempina vuosina on totuttu siihen, että välittäjät ovat joutuneet tarjoamaan eioota jo heinäkuun alkupuolella.

– Tarvitsijalle löytyy vielä vuokra-asunto. Meidän listoillamme on esimerkiksi tällä hetkellä seitsemän vapaata yksiötä tarjolla, ja yksityistenkin tarjoamia kohteita on vielä ollut hyvin tarjolla, kun olen ilmoittelua seurannut, Asuntokauppa Fajanssin kiinteistövälittäjä Oili Kuusinen kertoo.

– Pääasiallinen syy vuokra-asuntojen saatavuuteen on työntekijöiden vähentyminen Olkiluodossa. Opiskelupaikat ovat myös jonkin verran vähentyneet, Raumanmeren kiinteistövälityksen kiinteistövälittäjä Tero Käpynen sanoo.

Hyvä sijainti on nimenomaan se kriteeri, josta ollaan valmiit maksamaan.

– Jos asunto löytyy parinsadan metrin päästä koulusta, voidaan siitä maksaa satanen enemmän kuin kohteesta, josta joudutaan polkemaan talvipakkasillakin pitkä matka opinahjoon, Oili Kuusinen sanoo.

– Vuokrataso ei ole vielä kauheasti ehtinyt muuttua, mutta aivan hulluja hintapyyntejä ei ole viime aikoina näkynyt, SKV Kiinteistövälityksen myyntipäällikkö Arto Felin sanoo.

Jonkin verran neuvotteluvaraa asuntojen vuokrissa myös löytyy, ja hinnasta voi saada keskustelemalla kympin tai kaksi poiskin.