EU:n elvytyspaketin rahoitushaku auki yrityksille Varsinais-Suomessa

Tukea voi saada jopa 50 prosenttia hankkeisiin, jotka auttavat yrityksiä selviämään koronakriisistä ja edistävät vihreää siirtymää.

EU:n elvytyspaketin konkretisoituminen on alkanut Varsinais-Suomessa, kun yrityksille avattiin niin sanotun REACT-EU -rahoituksen haku. 

Sitä voidaan jakaa hankkeisiin, joilla on merkittäviä positiivisia ympäristövaikutuksia tai merkittäviä vaikutuksia yrityksen kansainväliseen kasvuun. Painopisteinä ovat niin sanottu vihreä siirtymä, digitalisaation hyödyntäminen sekä uuden teknologian käyttöönotto.

Rahoitushaku on kohdistettu ertyisesti kasvua tavoittelevat teollisuuden pk-yritykset,  matkailu- ja palveluala sekä hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan yritykset. Tukea voidaan myöntää muun muassa laiteinvestointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin. Enimmäistuki on 30 prosenttia (investoinnit) tai 50 prosenttia (kehittämistoimenpiteet). 

Rahoitushaku on auki toukokuun loppuun saakka, mutta päätöksiä tehdään vasta eduskunnan ja valtioneuvoston nuijittua elpymispakettiaja alueellisia määrärahoja koskevat linjauksensa. Varsinais-Suomessa rahoituspäätöksistä vastaa ely-keskus.

Lisätietoa löytyy ely-keskuksen sivuilta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut