Eura jäi plussalle, Laitilan talous alijäämäinen

Euran kunta onnistui pitämään viime vuoden taloutensa plussan puolella. Ylijäämää viime vuodelle veroprosenttiaan korottanut Eura kirjasi runsaat 250 000 euroa.

Voimakkaasti investoinut kunta kasvatti verotuloja 5,7 prosenttia. Verokertymä oli kaikkiaanyli 41 mijoonaa euroa. Tlinpäätöksessä investointien bruttomäärä oli 3,2 miljoonaa ja nettomäärä 3,2 miljoonaa. Vuoden lopussa lainakanta oli 965 euroa jokaista euralaista kohti. Kunnanhallitus käsitteli tilinpäätöstä maanantain kokouksessaan.

Laitilassa tilanne ei ole yhtä hyvä. Kansanterveystyö ylitti budjettinsa 468 000 eurolla ja perusopetus nieli 250 000 ennakoitua enemmän. Sijaisten palkat, lomarahat, jaksotetut palkat, kuljetukset, lääkkeet ja hoitotarvikkeet listattiin syiksi kasvaneisiin menoihin. Kaupunki kirjasikin viime vuodelta 528 155 euron alijäämän. Kaupungin taseessa on kuitenkin aiemmilta vuosilta kertynyttä ylijäämää viime vuoden lopussa 4,9 miljoonaa euroa.

Laitila joutui viime vuonna kasvattamaan myös lainakantaansa 9,9 miljoonaan euroon. Jokaista laitilalaista kohti on lainaa 1 173 euroa.