Eura pahoittelee toimintaansa – rakennushankkeista on ollut haittaa maanomistajille

Taustalla on harmia kokeneiden jättämä kirjelmä.

Euran kunta on päättänyt pyytää anteeksi toimintaansa maanhaltijoilta, joille on koitunut harmia kunnan rakennushankkeista. Kunnanhallitus päätti, että se esittää pahoittelunsa niille maa-alueiden omistajille ja vuokralaisille, joille on syntynyt haittoja kunnan investoinneista.

Pahoittelemalla kunta tunnustaa haitat, joiden syynä on ollut riittämätön kuuleminen ja riittämätön yhteinen suunnittelu.

Kuntaan oli joulukuussa saapunut kirjelmä, jossa seitsemän maanomistajaa tai maatalousyrittäjää moittii Euran kuntaa laiminlyönneistä liittyen kunnallistekniikan rakennushankkeisiin.

Kuuleminen puolitiessä

Kirjelmän mukaan kunta ei ollut kuullut kiinteistönomistajia tai huomioinut kiinteistöille koituvia haittoja toteuttaessaan kunnallisteknisiä töitä. Myöskään satokautta ei ollut huomioitu.

Kirjelmöitsijät huomauttavat, että hyvän tavan mukaisesti pellot eivät ole kasvukaudella rakentamisen kohteena.

Kunnalta odotetaan kiinteistönomistajien kuulemista ja tiedotustilaisuuksien järjestämistä jo hankkeiden suunnitteluvaiheessa.

Pahoittelujen ohella Euran kunnanhallitus merkitsi saamansa kirjelmän tietoonsa saatetuksi. Lisäksi kunnanhallitus päätti pyytää tekniseltä palvelualueelta kuvauksen siitä, miten kunnallistekniikan investointeihin liittyvä kuulemismenettely kunnassa toteutetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut