Eura pyrkii keskittämään ruuanvalmistuksen vain pariin keittiöön

Nykyisen seitsemän valmistuskeittiön ja kahdeksan palvelukeittiön sijaan Eura pyrkii lähivuosina keskittämään ruuanvalmistuksen vain kahteen tai kolmeen keittiöön.

Päätöksiä on luvassa vielä kuluvan kevään aikana. Muutokset on tarkoitus toteuttaa syksystä 2017 alkaen. Asia on esillä kunnanhallituksessa ensi maanantaina.

Koulukeskuksen keittiön laajennus- ja saneeraustyön suunnittelu on tarkoitus käynnistää välittömästi. Nykyisen 650 aterian sijaan sieltä lähtisi eri toimipisteisiin kaikkiaan 2 100 ateriaa.

Toinen valmistuskeittiö tulee Kirkonkylän koululle, jonka kapasiteettia voidaan nostaa 550 ateriasta 700 ateriaan ilman laajennusta ja merkittävää peruskorjausta.

Lisäksi terveyskeskuksen keittiössä on tarkoitus valmistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ateriapalvelut ja ylläpidetään henkilöstöruokailua.

Kuluvan vuoden talousarviossa koulukeskuksen keittiön saneeraukseen on varattu 250 000 euroa.

Keskittäminen ei suunnitelmien mukaan aiheuttaisi henkilöstön irtisanomisia.