Eura tekee selvityksen Rauman kanssa mutta haikailee Pyhäjärviseudun perään

Eurassa valtuusto hyväksyi yksimielisesti kuntarakennelain edellyttämän selvityksen tekemisen Rauman ja mahdollisesti mukaan tulevien muiden kuntien kanssa.

Puheenvuoroissa toivottiin kuitenkin vahvasti hyvin toimineen Pyhäjärviseudun yhteistyön jatkuvan ja monen äänestä kuului haikailu jo kertaalleen loppusuoralle edelleen Pyhäjärviseudun yhteisen kunnan perään.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen (sd.) muistutti, että selvityksen tekemisessä ollaan tosissaan ja oikealla asenteella eikä sitä lähdetä tekemään vain lain vaatimusten mukaan. Hän myös muistutti, että sen verran itsekäs pitää olla, että mahdollisella liitoksella on kunnalle myös jotakin hyötyöä.

Pirkko Ketola (kesk.) kertoi käyneensä ruohonjuuritason keskusteluja säkyläläisten kanssa ja kuulleensa, että myös Säkylässä on edelleen aitoa kiinnostusta yhteiseen kuntaan. Osa köyliöläisistä suuntautuu Huittisiin, Tuiskulasta on aina totuttu asioimaan Eurassa.

Kokoomuksen Marjatta Sillanpää puhui hänkin Pyhäjärviseudun yhtenäisyyden puolesta. Hän toi terveiset taannoisesta Kauttuanmetsän kaavaesittelystä, jossa yleisö kantoi huolta ja pohti, muodostuuko Eurasta vain kaupungin pussinperä.

Verot pysyvät Eurassa ensi vuonna ennallaan. Marjatta Sillanpää pohdiskeli, miten nykyisellä tulokertymällä kyetään toimimaan, jos jo laadintavaiheessa ollaan tekemässä ensi vuodeksi reilusti alijäämäistä budjettia.

Nyt tarvitaan niitä rakenteellisia muutoksia. Sanoista on vihdoin päästävä tekoihin, tähdensi valtuuston taannoisesta talousseminaarista annetuista lupauksista kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen.