Euraan kova kattaus kirjailijoita: kirjallisuuspäivät Sanat! nostaa framille aatteet

Kirjallisuustapahtuma toteutetaan kunnan rahoituksella ja yhteistyökumppaneiden tuella. Suuressa roolissa on viisihenkinen vapaaehtoinen työryhmä.

| Päivitetty

Kauko Röyhkä, Sirpa Kähkönen, Teemu Keskisarja...Viidettä kertaa järjestettävä kirjallisuustapahtuma Sanat! on saanut Euraan nimekkään kirjailijakaartin.

– Saimme ne kirjailijat, jota lähdimme hakemaan, sanoo tapahtumaa organisoivan työryhmän jäsen, Euran kunnan kulttuuripäällikkö Sirpa Wahlqvist.

Paikka vaihtui

Uudistunut tapahtuma järjestetään tänä vuonna Euran lukion aulassa. Uutena yhteistyökumppanina on Suomen kirjainstituutti, jonka edustaja, intendentti Heli Vuohelainen haastattelee lauantaina kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvaohjaaja Elina Hirvosta.

– Meille on äärimmäisen hienoa, että pienellä budjetilla järjestetty tapahtuma saa ulkopuolista tukea, sanoo Wahlqvist.

Ajassa kiinni oleva teema

Teemaksi on tänä vuonna nostettu Aatteet – laidasta laitaan. Niistä paitsi puhutaan myös lauletaan. Euralainen musiikkipedagogi ja kuoronjohtaja Elina Jahkola laulattaa lauantaina yleisöllä aatteellisia lauluja.

– Kirjailijat ovat itse saaneet valita näkökulmansa. Teemu Keskisarja esimerkiksi lähetti meille erilaisia otsikoita, joista valikoitui Suomen aatehistorian kohtalonhetket.

Aatteet tuntuivat työryhmästä erityisen ajankohtaiselta aiheelta.

– Ne ovat pinnalla julkisessa keskustelussa ja niitä käsitellään kirjallisuudessa mielenkiintoisella tavalla.

Kirjallisuustapahtuma toteutetaan kunnan rahoituksella ja yhteistyökumppaneiden tuella. Suuressa roolissa on viisihenkinen vapaaehtoinen työryhmä, johon Wahlqvistin lisäksi kuuluvat Hannele Helander, Minna Lääperi, Liisa Nykänen ja Leena Saariluoma.

– Tapahtuman sisältö rakentuu ryhmän yhteisen ideoinnin pohjalta, korostaa Wahlqvist.

Kirjallisuustapahtuma on vuosittain kerännyty Euraan viidestäsadasta tuhanteen kirjallisuuden ystävää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut