Eurajoella ideoidaan ikäihmisten kulttuuritarjontaa

Eurajoen kulttuuritoimen koordinoima Kaikille ikäihmisille kulttuuria -esiselvityshanke haastaa eurajokelaiset kehittämään paikallisten ikäihmisten kulttuuritarjontaa.

Seuraavan kuukauden aikana kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ikäihmisten kulttuuripalveluista kyselyllä. Vastauslaatikoita on eri puolella Eurajokea kirjastossa, Jokisimpukassa, Tupalassa, Voltti-talolla kuin K-supermarketissa.

Hanke haastaa myös paikalliset yhdistykset ja yhteisöt mukaan järjestämällä vapaamuotoisen keskustelutilaisuuden ikäihmisten kulttuuripalveluista Eurajoella Vuojoen kartanossa 2.8. kello 17.

Hankkeen tavoitteena on koota paikallisista toimijoista koostuva yhteistyöverkosto, joka toimisi yhteistyössä Eurajoen kulttuuritoimen ja sosiaalitoimen kanssa.

Yhteistyöverkosto rakentuisi niin sanotun ikäihmisten kulttuurivuosikellon ympärille.

Kulttuurivuosikello kokoaisi niin uudet kuin vanhatkin toimijatahot saman palvelurakenteen alle, jolloin vältyttäisiin päällekkäisiltä tapahtumilta ja ikäihmisille suunnattu kulttuuritoiminta jaksottuisi koko vuodelle.

Kesäkuussa alkaneen hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Eurajoen sosiaalitoimi, Eläkeliiton Eurajoen yhdistys, Eurajoen Eläkkeensaajat, Eurajoen Karjalaseura, Eurajoen Rotaryklubi ja Lions Club Eurajoki. Elokuun loppuun asti kestävää esiselvityshanketta rahoittaa Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry ja Satakunnan ELY-keskus.