Eurajoella kerätään apua nälkäpäivänä

Suomen Punaisen Ristin suurin keräys nälkäpäivänä järjestetään jo 35. kerran. Kuva: Juha Sinisalo

Suomen Punaisen Ristin suurin keräys nälkäpäivänä järjestetään jo 35. kerran. Nälkäpäivänä kerätään 17-19.9.2015 katastrofirahastoon sitomattomia varoja, joita voidaan käyttää tarpeen tullen siellä, missä apua tarvitaan.

Tällä hetkellä apua tarvitaan muun muassa Syyriassa, jossa konflikti on ajanut miljoonat ihmiset kodeistaan. Apua tarvitaan myös Nepalissa, sillä huhtikuinen maanjäristys tuhosi osan kodeista ja infrastruktuurista.

Valtaosa avustusvaroista suuntautuu ulkomaille, mutta katastrofirahastosta autetaan myös Suomessa. Kotimaassa hätäapua tarvitaan muun muassa tulipaloissa ja äkillisissä onnettomuuksissa.

Edellisten vuosien tapaan muiden muassa Eurajoki on mukana nälkäpäiväkeräyksessä. Viime vuonna Eurajoella keräyksen tulos oli yli 4100 euroa. Kerääjiä Eurajoella oli lähes 60 henkilöä. Ennen vappua käynnistettiin keräys Nepalin uhrien auttamiseksi, ja tuloksena oli 3466 euroa.

Eurajoella kerääjäksi voi lähteä ottamalla yhteyttä keräysvastaavana toimivaan Anne Uotilaan puhelimitse 868 1160, 050 307 3539 tai sähköpostitse anneuotila@eurajokinetti.fi.

SPR:n Eurajoen osasto kerää lippailla torstaina 17.9. ja perjantaina 18.9. S-Marketissa ja K-Supermarket Eurajoen Portissa sekä myy lauantaina 19.9. kello 9.30 alkaen nälkäpäiväleipää ja ohraryynivelliä Eurajoen torilla. Ostaja tarvitsee mukaansa oman astian. Velliä myydään myös litran rasioissa.

Keräykseen voi osallistua myös työpaikalla tai koulussa.