Eurajoella varaa jopa aikaistaa rakennushankkeita – talous vahvasti ylijäämäinen

Laitakarin vierasvenepalveluita aletaan kohentaa jo ensi eikä seuraavana vuonna.

| Päivitetty

Eurajoki jatkaa tasaisen vahvalla talouslinjalla ensi vuonnakin. Kunnanhallitus jättää kunnanvaltuuston päätettäväksi talousarvioesityksen, joka on yli 1,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Eurajoen tuloveroprosentti on yhä 18, joka on Manner-Suomen toiseksi alhaisin Kauniaisten 17:n jälkeen.

Arvio tilikauden tuloksesta on 1,57 miljoonaa euroa. Vuosikatteeksi muodostuu 6,2 miljoonaa euroa, millä katetaan kirkkaasti 4,6 miljoonan euron poistot. Se merkitsee sitä, että Eurajoki pystyy rahoittamaan kaikki investointinsa tulorahoituksella.

Laitakariin aikaistusta

Rakennus- ja korjaushankkeisiin oli varattu kunnanjohtajan budjettiesityksessä 4,7 miljoonaa euroa. Suurin hankkeista on Keskustan koulun peruskorjaus, 1,4 miljoonaa euroa ja yhteiskoulun valmistuskeittiön peruskorjaus, 640 000 euroa.

Kunnanhallituksessa tuli tiistaina vielä kolme muutosta investointiohjelmaan. Merihelmen kakkosvaiheen hankkeen nimi muutettiin Laitakarin kehittämiseksi. Hanke sisältää muun muassa vierasveneilijöiden palvelutilojen rakentamisen, lasten leikkialueen ja laiturin.

Kunnanhallitus päätti aikaistaa starttia Laitakarissa siirtämällä 200 000 euron hankkeen rahoista puolet, 100 000 euroa, jo ensi vuodelle. Toinen vastaava summa jäi vielä seuraavalle vuodelle eli taloussuunnitelmaan vuodelle 2021.

Linnamaihin ulkorakennus

Äänestyksen 7–2 kautta päätettiin, että Linnamaan koulun ulkorakennuksen rakentamista aikaistetaan niin ikään eli siirretään sekin ensi vuoteen. Määrärahan arvo on 120 000 euroa. Alkuperäisen esityksen vuodesta 2021 olisivat pitäneet voimassa jäsenet Hanna Tuominen ja Maria Hollmén (kok.).

Yksimielisesti sen sijaan pienennettiin Kaharin nuorisotalon korjauksen suunnittelurahaa 20 000 euroon aiemmin esitetyn 35 000 euron sijasta.

Ensi vuoden isoja hankkeita ovat myös aktiivipihan rakentaminen Luvian yhtenäiskoulun yhteyteen, 150 000 euroa sekä palvelukeskus Jokisimpukan vanhan osan jäähdytys, 120 000 euroa.

Liikuntahalli yhä tähtäimessä

Liikuntahallin rakennushanketta ei sitäkään ole haudattu. Ensi vuodelle esitetään 50 000 euroa hankesuunnitelman laadintaan. Rakentamisen aloitusta on kaavailtu taloussuunnitelman viimeiselle vuodelle eli vuoteen 2022.

Käyttötalouden puolelle kunnanhallitus lisäsi vielä yhden lähihoitajan vakanssin kotihoitopalveluihin, 38 000 euroa.

Eurajoen talousarvio lyödään lukkoon joulukuun 3. päivänä, jolloin on kunnanvaltuuston budjettikokous.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut