Eurajoella viritellään kulttuurivuosikelloa

Eurajoella alkoi lokakuussa Kaikille ikäihmisille kulttuuria -hanke, jonka tavoitteena on luoda paikallisten toimijoiden välille yhteistyöverkosto. Tarkoitus on edistää ikäihmisille järjestettävien kulttuuritapahtumien ja -palveluiden saavutettavuutta.

Aluksi järjestetään noin kerran kuukaudessa kaikille avoimet keskusteluillat. Tammikuussa starttaa Ikäihmisten kulttuurivuosikello –tapahtumakalenteri.

Kulttuurivuosikelloon luodaan uusia toiminnallisia kokonaisuuksia, kuten Ikäihmisten ”kulttuuriklupi” ja muisteluillat sekä kootaan olemassa olevia tapahtumia että otetaan vastaan uusia tapahtumatietoja.

Hanke haastaa myös paikalliset Vippaa naapuri kulttuurikyytiin -kampanjalla ottamaan esimerkiksi naapuri kulttuuritapahtumaan mukaan tai toimimalla ikäihmisen Kulttuuriystävänä.

Hankkeen pitkänajan tähtäimenä on, että Kulttuurivuosikello vakiinnuttaisi asemansa ja voisi tarjota toimintaa läpi vuoden kaikille ikäihmisille.

Puolitoista vuotta kestävää hanketta koordinoi Eurajoen kulttuuritoimi. Toiminnassa on mukana lähes viisitoista paikallista yhdistystä, järjestöä ja yhteisöä.

Toimintaan ovat kaikki tervetulleita ja uusia toimijoita mahtuu mukaan pitkin hankekautta.

Hanke toteutetaan maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry:n ja Satakunnan ELY-keskuksen tuen avulla.