Eurajoella yksityisjuhlissa kahdeksan tartunnan rypäs – 60 altistunutta, jatkoaltistuksissa kolme päiväkotiryhmää karanteeniin

Eurajoen kunta tiedottaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestelyistä tapaukseen liittyen.

| Päivitetty

Eurajoella on todettu yksityisjuhlissa 31. heinäkuuta levinnyt tartuntarypäs. Jatkoaltistuksia covid-19-tartunnoille on Kessoten tiedotteen mukaan tapahtunut tämän ryppään seurauksena 2. ja 3. elokuuta päiväkoti Metsätähdessä ja Majakassa.

Tartuntaryppäästä on tähän mennessä todettu 8 koronatartuntaa ja vähintään 60 ihmistä on altistunut taudille juhlissa ja sen jälkeen. Päiväkoti Metsätähden Karpalot ja Esikot -ryhmissä sekä Majakan Halli-ryhmässä 2.-3. elokuuta hoidossa ja töissä olleet on asetettu altistumisen vuoksi karanteeniin ja testataan taudin varalta.

Päiväkotien muiden ryhmien toiminta jatkuu normaalina. Lapset, jotka eivät ole olleet hoidossa 2.-3. elokuuta eivät ole altistuneet tämän seurauksena. Eurajoen kunta tiedottaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestelyistä tapaukseen liittyen.

Kessote muistuttaa, että alueella tartuntatilanne on kokonaisuudessaan mennyt huonompaan suuntaan. Koronatestiin on hakeuduttava välittömästi koronavirustautiin viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut