Eurajoen monitoimihallin valmistumisajankohta selvillä

Ovet eivät kuitenkaan aivan heti aukea suurelle yleisölle.

Eurajoen monitoimihallin ovet aukeavat syyspuolella kesäkauden jälkeen.

Eurajoen kunnan monitoimihallin rakentaminen etenee aikataulussa eli rakennus valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Hallin ovet eivät kuitenkaan aukene yleisölle vielä tuolloin.

– Varsinainen käyttö alkaa kesälomakauden jälkeen, kertoo Eurajoen tekninen johtaja Sami Nummi.

Näin siksi että aika varataan ensin hallin kalustamiseen ja muihin valmisteleviin töihin. Kesäkauden jälkeen järjestetään myös hallin viralliset vihkiäiset.

Tämä on myös yksi mahdollinen ajankohta hallin taidehankintojen julkistamiseen. Eurajoki laittaa uuden monitoimihallinsa taidehankintaan 55 000 euroa.

Taidetta halliin

Taideteoksen tai -teoksien toteuttajaksi on valittu taiteilija ja muotoilija Laura Gröndahl Kellokoskelta. Aiheinaan Gröndahl käyttää pelkistettyjä tulkintoja kasveista ja kukista.

Lähtökohtaisesti kunta teknisen johtajan Sami Nummen mukaan useampaa kuin yhtä teosta.

Monitoimihallin teokset eivät kuitenkaan ole vielä selvillä, sillä taiteilijavalinta tapahtui avoimen portfolio-haun kautta. Vasta valinnan jälkeen alkaa monitoimihalliin sijoitettavien teosten luonnosten laadinta.

Taiteen sijoituspaikkaa monitoimihallissa ei ole päätetty. Kunta oli esittänyt neljää mahdollista sijoituspaikkaa, joista yksi ulkona ja loput sisällä, mutta paikka voi olla muukin.

Gröndahlin valinta oli kunnan taidehankintatyöryhmän esitys. Päätöksen teki tekninen lautakunta.

Eurajoen monitoimihallin kustannusarvio on 7,5 miljoonaa euroa. Monitoimihalli palvelee palloilua, muuta kilpailurheilua, liikuntaa ja yleisötilaisuuksia. Pääsalin pinta-ala on 1 200 neliömetriä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut