Eurajoen ovaalirata hemmottelee Satakunnan islanninhevosharrastajia

Eurajoella uusin rata vain pölisee, kun Johanna Laiho pyytää Safirilta vauhtia. Alueella on ravirata, ratsastuskenttä ja islanninhevosia varten ovaalirata. Kuva: Riina Kaski

Johanna Laiho ja Safir antavat tyylinäytettä Eurajoen islanninhevosten askellajibaanalla, joka sai viime silauksena aidan ympärilleen tällä viikolla.

Sunnuntaina pääsee kello 14 alkaen tutustumaan Satakunnan islanninhevosyhdistyksen Hestamannafélagið Heppnin, Kaunismäki Oy:n ja Eurajoen hevoskasvatusyhdistyksen viimeisimpään ponnistukseen, josta päävastuun kantaa kaikkiin edellä mainittuihin kuuluva Katri Kolu.

Urakoitsijana toimi Rauman Kaivin Oy, jonka lisäksi monet ovat auttaneet joko talkoilla tai korvausta vastaan, Kolu kiittää.

Rata löytyy Eurajoen raviradalta, jossa sijaitsee myös ratsastuskenttä. Ne ovat kaikkien käytössä, kunhan katsoo lisätietoja Eurajoen hevoskasvatusyhdistyksen verkkosivujen Islanninhevoset- ja Ratsastusjaosto-osioista. 

Lähimmät vastaavat ovaaliradat sijaitsevat Ypäjällä, Ylöjärvellä ja Jokioisissa. Satakunnassa on kuitenkin paljon islanninhevosharrastajia, joten käyttäjiä pitäisi riittää.

- Enää ei tarvitse lähteä kilpailuihin harjoittelemaan radalla ratsastamista tai ajaa Jokioisiin asti treenaamaan, huokaisee Kolu.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.