Eurajoen päättäjillä iso murhe terveysasemien alasajosta  – "Toivotaan, että kaikki kivet käännetään"

Hyvinvointialueen palveluverkkouudistus uhkaa viedä molemmat toimipisteet.

Eurajoki on menettämässä kaksi terveysasemaa Satakunnan hyvinvointialueen palveluverkkouudistuksessa.

Satakunnan hyvinvointialueen tuleva palveluverkko oli vilkkaan keskustelun aiheena Eurajoen kunnanvaltuustossa maanantaina. Moni valtuutettu toi esiin huolensa esityksestä, jonka mukaan Eurajoelta lakkautettaisiin Luvian terveysasema vuonna 2025 ja Eurajoen terveysasema siirtyisi Raumalle vuonna 2027.

Heimo Nikula (kesk.) kysyi kunnanjohtaja Vesa Lakaniemeltä, mitä kuntajohtajat ovat keskustelleet esityksestä keskenään.

Lakaniemen mukaan asia on puhututtanut kuntajohtajia hyvin paljon.

– Ajatukset ovat hyvin pöyristyneitä tämän osalta ja yritetään tietysti tehdä kaikki mahdollinen mitä voidaan asian eteen. Tulemme varmasti vielä jollakin tavalla ulos tästä aiheesta.

Pauliina Aalto (sd.) pohti, voisiko kunta tarjota esimerkiksi vuokrahelpotuksia tai jotain muuta palveluiden säilyttämiseksi.

–  Toivotaan, että kaikki mahdolliset kivet käännetään, että saadaan palvelut säilytettyä, Aalto totesi.

Maria Hollmén (kok.) puolestaan pelkäsi, että jos hyvinvointialue ei saavuta säästöjään, yhdistetään se Varsinais-Suomeen, ja se tarkoittaisi hänen mukaansa sitä, ettei kuumaa sairaalaa rakennettaisi Poriin.

Marja Vaitomaa (kesk.) muistutti, että jos jotain menetetään, sitä tuskin enää takaisin saadaan.

Koirapuistoa ehdotettu

Eurajoki on valtionosuuksissa miinuspuolella eli se joutuu tänä vuonna maksamaan valtiolle 4,1 miljoonaa euroa negatiivisina valtionosuuksina. Ensi vuonna tilitettävä summa kohoaa 4,8 miljoonaan euroon.

Lakaniemi kertoi menevänsä ensi viikolla valtiovarainministeriöön selvittämään asiaa yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kuntien kanssa.

Toiveissa on Lakaniemen mukaan, että valtio kompensoisi kunnille rahat joko lisätalousarvion kautta tai jättämällä panematta ne maksuun.

Etelä-Satakunnan työllisyysalueen perustaminen oli valtuustolle yksimielinen päätös. Työllisyysalueen perustavat Eura, Eurajoki, Huittinen, Säkylä sekä Rauma, joka toimii vastuukuntana.

Valtuustossa jätettiin myös keskustan valtuustoaloite koirapuiston rakentamisesta Eurajoelle liikuntakeskuksen yhteyteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut