Eurajoen raviradalla tehty ilkivaltaa autolla

Toistaiseksi ulkopuolisen tai ulkopuolisten aiheuttamat vahingot Eurajoen raviradalla ovat olleet melko vähäisiä. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Eurajoen raviradalla on käyty luvatta autolla marraskuun ensimmäisen viikonlopun aikana sekä toistamiseen viime viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä. Radalla on kokeiltu ajotaitoja kaasu pohjassa ja auto osittain sivuluisussa.

– Meidän onneksemme ilmeisesti molemmilla kerroilla kyseessä on ollut yksi auto sekä rata on ollut melko kuiva ja hyvässä kunnossa, toteaa rataa ylläpitävän Eurajoen hevoskasvatusyhdistyksen jäsensihteeri Sanna Kauppi.

Ratamestari on molemmilla kerroilla saanut radan kuntoon lanaamalla.

Radan syvemmätkin kerrokset olisivat kuitenkin voineet vahingoittua, jos rata olisi ollut märkä ja kelirikkoinen sekä autolla ruovittu enemmän. Silloin olisi tarvittu  maksullista radankunnostusapua.

Raviradan portti on ollut kiinni, joskaan ei näillä kerroilla lukossa, mutta yksityisalueelle ei ole ilman lupaa asiaa, Kauppi muistuttaa.

– Valvontakameran kuvat olivat kelvottomia, mutta yhdistys harkitsee nyt järeämpiä valvontakeinoja. Toivomme, että ilkivalta loppuu, koska rata ei kestä autolla rallittelua.

Kauppi on ilmoittanut alueen omistajalle eli kunnalle tapahtuneesta.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.