Eurajoen Säästöpankki osaksi Oma Säästöpankkia – "Parempi ennakoida kuin tehdä pakkoraossa"

Onnemme oli, ettei Oma Säästöpankilla ole Satakunnassa konttoriverkostoa, sanoo Eurajoen Säästöpankin toimitusjohtaja Matti Saustila.

| Päivitetty

Eurajoen Säästöpankin hallitus on käynnistänyt yhdistymisneuvottelut Oma Säästöpankin kanssa. Päätökset tehdään alkuvuonna ja yhdistyminen voi toteutua ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

– Tämä on iso ja positiivinen uutinen niin asiakkaille, henkilöstölle kuin tälle maakunnalle. Saamme leveämmät hartiat ja turvaamme kehittyvät palvelut. Onnemme oli, ettei Oma Säästöpankilla ole Satakunnassa konttoriverkostoa, sanoo Eurajoen Säästöpankin toimitusjohtaja Matti Saustila.

Oma Säästöpankki on pörssiyhtiö, jolla on 32 konttoria. Fuusion toteutuessa määrä kasvaa viidellä, sillä Eurajoen lisäksi Mietoinen on liittymässä.

Oma Säästöpankin pääpaikka on Seinäjoella. Saustilan mukaan pankki kulkee vastavirtaan.

- Se on avannut konttoreita myös pienemmille paikkakunnille, eikä vain kasvukeskuksiin, sanoo Saustila.

Nolla- ja jopa miinuskorot vaikeuttavat pankkitoimintaa. Saustila ennakoi miinuskorkojen jatkuvan aina vuoteen 2028 saakka. Se tekee perinteisestä pankkibisneksestä hankalampaa.

– Haluamme kasvaa ja kehittyä, ja pitää henkilökuntaa. Emme lähde supistusten tielle, vaan olemme palkkaamassa lisää henkilöstöä. Hallitus katsoi, että on parempi ennakoida tulevaa kuin jäädä odottamaan, että on pakko tehdä jotain. Tässä tilanteessa oli hyvä neuvotella.

Suunnitelman mukaan Eurajoen Säästöpankin nykyiset työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä ja konttoriverkosto pysyy entisellään.

1800-luvulla perustetun pankin nimi säilyy Eurajoen Säästöpankkisäätiössä.Se tulee toimimaan alueellisena mesenaattina ja talouskasvattajana.

– Liki 130 vuodessa pankki on kerännyt yli 30 miljoonan euron voittovarat. Näen hallituksen tavoin erittäin merkittävänä, että sitä rahaa jää tänne. Usein fuusioissa rahat viedään alueelta.

Kello 15.50 korvattu tiedotesitaatit haastattelulla

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut