Eurajoen Sydänmaa on vuoden maakuntakylä – vireä toiminta vakuutti raadin

Hei hei hei, Sydänmaa voiton vei. Voitto irtosi maakuntakyläkisassa, vaikka kilpailukumppanit olivat kovia. Sydänmaan pienviljelijä- ja kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Heimo Nikula, puheenjohtaja Riina Arvela sekä sihteeri Anu Jokinen olivat iloisissa tunnelmissa vanhan pruuttahuoneen edustalla torstaina. Kuva: Riina Kaski

Vuoden 2019 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Sydänmaan kylä Eurajoelta. Kylällä on vahvasti suuntauduttu tulevaisuuteen unohtamatta toiminnan pitkiä perinteitä.

Muutaman vuoden aikana kylätoimintaa on uudistettu esimerkiksi yhdistämällä pienviljelijä- sekä kyläyhdistykset. Myös kyläkoulun vanhempaintoimikunta toimii yhdistyksen alla.

Yhdistyksen toimintaa kehitetään suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti. Kylällä on selkeä visio ja arvot, jotka määrittävät toimintaa, selviää Satakylät ry:n tiedotteesta.

Kylän vahvuus on monipuolinen viestintä ja Sydänmaa-nimen brändääminen. Yhdistys on mukana usealla sosiaalisen median kanavalla, mutta tiedottaa myös perinteisemmin, kuten tolppailmoituksilla ja joka kotiin jaettavalla tiedotelehdellä.

Tästä voit katsoa kylän lyhyen esittelyvideon, jossa räppää neljäsluokkalainen Roni Keskilä. Otos meni purkkiin kerrasta.

Sydänmaa on Satakunnan 25. maakuntakylä. Valinta osui nyt ensimmäistä kertaa Eurajoelle. 

Tänä vuonna kilpailussa oli mukana viisi kylää: Hinnerjoki, Kankaanpää Säkylästä, Kyläsaari sekä Linnamaa ja Sydänmaa Eurajoelta. Kilpailu oli avoin kaikille Satakunnan kylille.

Sydänmaa on mukana myös Suomen Kylät ry:n järjestämässä valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa. Uusi maakuntakylä palkitaan virallisesti 3.8. kyläpäivillä Kodiksamin monitoimikoululla.

Satakunnan maakuntakylän valitsi Satakuntaliiton ja Satakylien sekä viime vuoden voittajan Ylisenpään kyläringin edustajista koottu tuomaristo. Satakuntaliitto palkitsee vuoden maakuntakylän 3 400 euron määrärahalla, josta osa hyödynnetään yhteiseen klapisirkkeliin.

Hinnerjoki sen sijaan voitti yleisöäänestyksen, jossa annettiin yhteensä 1 621 ääntä. Hinnerjoki keräsi äänistä 497 ohittaen täpärästi Kyläsaaren.