Eurajoen uusi kirjasto muuttaa koko korttelia

Eurajoen uusi kirjasto on tarkoitus rakentaa Hartelan omistamalle vanhan SPAR-marketin tontille, minkä lisäksi samaan kortteliin on mahdollisuus vielä rakentaa kolme nelikerroksista kerrostaloa.

Vanha liikerakennus puretaan uuden kirjastotalon tieltä.

– Koko kortteli muuttuu ihan täysin. Kaavamuutos valmistui hiljakkoin, eikä siitä tehty yhtään valitusta. Kunta on myös halukas ostamaan ensimmäiseksi valmistuvasta kerrostalosta huomattavan määrän asuntoja ikäihmisten palveluasumiskäyttöön, paljastaa Eurajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Palonen.

Palosen mukaan uuden kirjaston rahoituskin on kunnossa. Näillä näkymin Eurajoen kunta aikoo rakentaa kirjaston ensisijaisesti omilla rahoillaan.

– Emme ole hakeneet tähän yhtään valtionosuutta, Palonen sanoo.

Kirjastohanke on nyt kunnan teknisen toimen harteilla, ja virkamieshallinto vie asiaa eteenpäin yhdessä suunnittelutoimikunnan kanssa.

– Olemme tarkkoja siitä, että kokonaisuus hoidetaan niin, että se täyttää kaikki hankintalait. Tämä vuosi kuluu suunnittelutyössä, ja rakentamaan päästään joko ensi vuonna tai viimeistään seuraavana, Markku Palonen kertoo.