Eurajoen valtuusto ei käsittele turvapaikanhakijatilannetta

Vuotuista talousarviokokoustaan pitävä Eurajoen kunnanvaltuusto ei ottanut kunnan turvapaikanhakijatilannetta käsittelyyn kiireellisenä asiana. Aihetta esitti kunnanvaltuutettu Tomi Salonen (ps.) ja kannatti kunnanvaltuutettu Pirjo Rantanen (ps.).

Kunnanvaltuusto voi ottaa ylimääräisiä asioita esityslistalleen ainoastaan niin, että valtuusto tekee asiassa yksimielisen päätöksen. Valtuutetuista Elina Tähtivuori (kesk.) ja Markku Palonen (sd.) vastustivat asian tuomista kiireellisessä järjestyksessä valtuustolle.

- Olen sitä mieltä, että kannattaa tarkkaan harkita, miten valtuustoon tuodaan asioita. Yleensä esitykset tulevat kunnanhallituksen kautta, sanoi Palonen.

Valtuutettu Salonen ilmoitti arvanneensa, että näin asiassa käy.

- Olisin halunnut, että jokainen voi omilla kasvoillaan keskustella asiasta, mutta tulemme tekemään asiassa aloitteen, totesi Salonen.

Eurajoelle ei ole majoitettuna turvapaikanhakijoita. Maahanmuuttovirasto siirsi marraskuussa viitisenkymmentä turvapaikanhakijaa pois Eurajoen vastaanottokeskuksesta sitä pyörittäneen taustayhtiön epäselvyyksien myötä.