Eurajoen VPK:n sopimus on irtisanottu vuoden 2018 alkuun

Esimerkiksi Luvian VPK on 42 muun palokunnan tavoin hyväksynyt ehdotetun säästön, kun taas Eurajoen VPK jätti vastaamatta, ja sen sopimus on irtisanottu vuoden 2018 alkuun. Tarkoitus on kuitenkin jatkaa neuvotteluja, korostaa pelastusjohtaja Pekka Tähtinen. Arkistokuva: Anna Riutta-Salo

Satakunnan pelastuslaitos tiedotti tiistai-iltapäivänä, että on irtisanomassa kuuden palokunnan sopimukset. Syy on se, että ne eivät joko ole suostuneet ehdotettuun korvausleikkaukseen tai eivät ole vastanneet säästötiedusteluun.

Irtisanomiset astuvat voimaan vuoden 2018 alussa, joten ensi vuonna ei ole hälytys- ja avunantotehtävien hoitoon odotettavissa muutoksia.

Pelastuslaitos joutuu talouden tasapainottamiseksi pienentämään kustannuksia kaikilla toiminnan osa-alueilla, myös sopimuspalokuntatoiminnassa.

Sopimuspalokuntien edustajien kanssa on päädytty ratkaisuun, jossa sopimuskorvauksia leikataan 5 prosenttia vuonna 2017. Tämän on hyväksynyt 43 palokuntaa.

Eurajoen ja Merikarvian VPK:t eivät vastanneet mitään sekä Ahlainen, Jämijärvi, Noormarkku ja Pomarkku olivat erimielisiä säästöistä. Seuraava askel on, että näiden sopimuspalokuntien toivotaan ottavan yhteyttä omaan aluepalopäällikköönsä 15.1. mennessä.

Eurajoen VPK:n päällikkö Janne Väkiparta on luvannut kommentoida asiaa Länsi-Suomelle myöhemmin tänään.

Irtisanomisten avulla yritetään saada loput kuusi palokuntaa mukaan. Moni säästöihin suostunut palokunta on asettanut ehdon, että säästöjen pitää olla kaikilla suhteutettuna samat, mikä on ollut koko ajan ajatuskin, toteaa pelastusjohtaja Pekka Tähtinen.

Satakunnan pelastusaitos toivoo, että irtisanomisajan kuluessa löydetään kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, irtisanominen voidaan peruuttaa ja toiminta voi jatkua.