Eurajokelainen Mäkitalon tila mukana MTK:n avaamassa ruuan verkkokaupassa

Kuvakaappaus ruokaasuomesta.fi-sivustolta

Tänään lanseeratussa Ruokaasuomesta.fi -verkkokaupassa kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan suomalaisilta maatiloilta ja elintarvikeyrityksiltä.

Lähiseudulta tuottajista mukana on eurajokelainen Mäkitalon tila.

Uusi verkkokauppa tuo tuottajille ja pk-elintarvikeyrityksille mahdollisuuden myydä ruokaa ohi päivittäistavarakauppojen ja saada näin suurempi osuus ruuan hinnasta.

Kukin yrittäjä vastaa palvelussa itse ruokatoimituksista ja tavaran tuoreudesta. Ruokaa voidaan toimittaa kuluttajille yrittäjästä riippuen kotiinkuljetuksena, Matkahuollon, Postin tai suoramyyntipaikkojen kautta.

– Uusien ruuan markkinakanavien kehittäminen on tarpeen, koska kiinnostus ostaa suomalaista lähiruokaa suoraan maatiloilta on vahvassa kasvussa. Myös entistä useampi tuottaja harkitsee ruuan suoramyynnin aloittamista, sanoo LähiPro Oy:n toimitusjohtaja Eero Kananen.

– Tällä hetkellä verkkokaupassa mukana on hieman yli 70 maatilayritystä, mutta palvelu tulee syksyn aikana kasvamaan merkittävästi, Kananen jatkaa.

Verkkokaupan on kehittänyt startup-yritys LähiPro Oy, jonka osakekannasta MTK:n omistuksessa oleva Viestilehdet Oy omistaa tällä hetkellä 49 prosenttia.