Eurajokelainen Nurmisen pariskunta pelaa joka päivä jotain – "Kuusnelkkua on välillä ikävä"

Piia ja Jaani Nurminen Skip-Bo-pelin lumoissa. Netissä kone antaa välitöntä palautetta, jos meinaa lyödä väärän kortin pöytään. Fyysisessä korttipelissä tilanne on toinen. Peliharrastajat kokoontuvat keskiviikkoisin Eurajoen kirjastossa. Kuva: Henriikka Korte

Kuka voitti! kuuluu tyytyväinen huudahdus, kun Eurajoen kirjaston peliporukan Skip-Bo-pelin ensimmäinen kierros on saatu päätökseen. Voitonriemuun ei kuitenkaan jäädä kierimään, vaan nopeasti on korttien jaon ja uuden pelin aika.

Konkarit tietävät kertoa, että korttia voi pelata kahdella tavalla: joko kiusaa tehden tai toista auttaen. Tänä iltana pelin henki on selvästi jälkimmäinen.

Kirjaston pöydässä istuva Piia Nurminen on pelannut pelejä aina. Lapsuudessa Piian ja siskon suosikkeja olivat Afrikan tähti ja Kimble.

Jos kysytään ehdotonta ykköspelikonetta, se on Commodore 64, tuttavallisemmin Kuusnelkku. Tilaisuuden tullen Piia pelaa sillä Super mario brosia.

Edellisjouluna Piian mies Jaani Nurminen osti vaimolle joululahjaksi perinteisen Monopolyn. Siitä on tullut yksi yhteisistä suosikeista. Ja on niitä muitakin...

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.