Eurajokelainen Timo Metsäjoki Radiofestivaalien tuplavoittaja

Lapin yliopistossa opiskeleva Timo Metsäjoki voitti perjantaina dokumenttikilpailun ja torstaina podcast-sarjan.

Eurajokelaislähtöinen Timo Metsäjoki voitti Tampereella 15.–16.4. järjestetyillä Radiofestivaaleilla dokumentti- ja podcast-sarjoissa.

Dokumenttisarjan voittajatyö Ei mitään hätääon dokumentti kuolemasta, rohkeudesta ja musiikista.

Podcast-sarjan voittajatyö Vankileirien saaristo – vaiettu historia, käsittelee gulagien vaiettu ja synkkää historiaa. Podcast-sarjan työ kilpaili sarjassa alustavana podcast-suunnitelmana.

– Onhan tämä aivan absurdia, mutta samalla mahtavaa voittaa. Toki olen nähnyt töiden eteen paljon vaivaa ja istunut lukemattomia tunteja ideoimassa, käsikirjoittamassa, tekemässä, editoimassa ja niin edelleen. Parasta on kuitenkin, kun tekijänä saan välittää toisen henkilön tarinan esimerkiksi dokumenttina eteenpäin. Minä tarjoan mediumin, jonka kautta tuoda tarinat esiin ja muiden kuultaviksi. En myöskään kiellä, ettenkö nauti siitä, että saan itse tuoda omia tarinoitani kansan kuultavaksi tai nähtäväksi, Metsäjoki toteaa.

Metsäjoki tunnetaan Satakunnassa etenkin Blue Sea Film Festivalin tuottajana sekä näyttelijänä useampien teattereiden lavoilta.

Metsäjoki on maisteriopiskelija Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa. Opinnoissaan hän on erityisesti painottunut dokumentaarisuuteen, journalismiin ja ääni-ilmaisuun.

Radiofestivaalien voitot eivät ole Metsäjoelle aivan ensimmäiset, sillä hän on aiemmin voittanut kuunnelmasarjan vuosina 2018 ja 2019.

Tänä vuonna Radiofestivaalit järjestettiin etänä vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi.

Viime vuonna Radiofestivaali jäi kokonaisuudessaan väliin koronan takia. Viime vuonna ehdolla olleet työt siirtyivät tälle vuodelle ja esiraati pääsi karsimaan tämän vuoden finaaliin töitä peräti kahdelta vuodelta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut