Eurajokelaiset liittyvät nimeä vaihtaneeseen maaseudun kehittämisyhdistykseen – Leader Pyhäjärviseutu jää historiaan ympyrän sulkeutuessa

Ympyrä sulkeutui Euran pirtillä. 25 vuotta sitten perustetun maaseudun kehittämisyhdistyksen nimi vaihtui uudeksi perustamispaikassa.

Euran ja Säkylän alueella toimineen maaseudun kehittämisyhdistyksen Leader Pyhäjärviseudun toiminta-alue kasvaa vuoden 2023 alussa, kun Eurajoki liittyy mukaan alueeseen. Samalla on syntynyt tarve muuttaa yhdistyksen nimeä.

Keskiviikkona kokoontuneen vuosikokouksen päätös oli yli 60 nimiehdotuksesta lopulta Leader Satasilta, jota hallituksen puheenjohtaja Pertti Susi luonnehtii hyvin kuvaavaksi.

– Alueella on paljon vesistöjä ja silta yhdistää niitä toisiinsa. Kun nyt olemme uuden ohjelmakauden alussa ja uudella alueella, pitää meidän myös toimia sillanrakentajina maaseudun toimijoiden ja yhteistyökumppanien välillä. Nimen alku puolestaan tulee yksinkertaisesti Satakunnasta, hallituksen puheenjohtaja Pertti Susi kertoo.

Uusi nimi tulee näkymään yhdistyksen nettisivuilla ja yhteystiedoissa ensi vuoden alussa.

Leader Satasillan toiminta perustuu maaseudulla toimivien yhdistysten, yritysten ja muiden yhteisöjen hankkeiden rahoittamiseen. Ensi vuoden alussa myös eurajokelaiset kääntyvät hankeasioissa Leader Satasillan puoleen.

– Uudet rahoitushaut käynnistyvät näillä näkymin kevättalvella ja toki suunnitelmien kanssa kannattaa jo nyt olla yhteydessä, toiminnanjohtaja Elina Haavisto kehottaa.