Eurajokelaislähtöiselle miehelle tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

24-vuotias mies muun muassa lähetteli alastonkuvia ja -videoita häntä puolet nuoremmalle pojalle.

Satakunnan käräjäoikeus katsoo torstaina antamassaan tuomiossa eurajokelaislähtöisen, nykyisin Porissa asuvan vuonna 1994 syntyneen miehen syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tuomio itsessään, oikeudenkäynnin asiakirjat sekä asianomistajan ja hänen huoltajiensa henkilöllisyys määrättiin miltei kaikilta osin salassa pidettäviksi, mutta oikeus laati tapauksesta julkisen selosteen. Tämän jutun tiedot pohjautuvat kyseiseen selosteeseen.

Oikeuden mukaan kyse on vuonna 2018 tapahtuneista teoista, jotka mies toteutti internetin välityksellä. Mies oli tekoaikaan lähes 24-vuotias, ja uhri oli häntä puolet nuorempi eli 12-vuotias poikalapsi.

–  Teossa on ollut kyse seksuaalisviritteisten alastonkuvien ja videonkin lähettämisestä asianomistajan ja vastaajan kesken. Vastaaja on tarkemmin syytteessä kuvatulla menettelyllä saanut poikalapsen myös tekemään hänelle seksuaalisesti olennaisen teon, oikeuden selosteessa kerrotaan.

Koska syyte itsessäänkin on salattu, ei käy ilmi, millaisesta teosta on kyse. Teot ovat kuitenkin tapahtuneet internetin välityksellä, eikä selosteesta käy ilmi, että osapuolet olisivat kohdanneet fyysisesti.

Teot tapahtuivat noin viiden kuukauden ajanjaksolla. Miehen ja pojan välinen ikäero oli varsinkin pojan nuoreen ikään nähden oikeuden mukaan "suurehko", ja menettely oli erityisesti tässä tapauksessa omiaan vahingoittamaan pojan kehitystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja siitä voi valittaa Vaasan hovioikeuteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut