Eurajokelaisyrittäjille ehdollista veropetoksesta

Törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta tuomittiin eurajokelainen yrittäjäpariskunta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Koeaika ulottuu lokakuulle 2017.

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan heille oikeudenmukainen rangaistus olisi ollut 10 kuukautta ja 15 päivää, mutta kummankin tunnustuksen vuoksi rangaistusta alennettiin.

Heitä ei määrätty liiketoimintakieltoon.

Samassa jutussa syytettynä ollut pomarkkulainen liikkeenharjoittaja sai 10 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Myös hän oli myöntänyt törkeän veropetoksen sekä törkeän kirjanpitorikoksen ja avunannon eurajokelaispariskunnan rikoksiin ja rangaistusta tätä kautta alennettiin.
Hänelle oikeus määräsi viiden vuoden liiketoimintakiellon.

Mies joutuu korvaamaan verohallinnolle liiketoiminnassa vältettyjä veroja 75 223 euroa sekä korot.

Eurajokelaisten teot ajoittuvat vuosille 2011 ja 2012. He myönsivät merkanneensa yhtiön kirjanpitoon vääriä ja harhaanjohtavia tietoja. Ostolaskuja merkattiin vuonna 2011 kahteen kertaan vajaat 49 000 euroa ja seuraavana vuonna runsaat 16 000 euroa. Pomarkkulaiselta yhteistyökumppanilta merkattiin tekaistu 30 000 euron tosite.
Yhtiön kirjanpitoa ei ole kirjattu viipymättä päiväkohtaisesti ja eikä yhtiön omistuksessa olleen mopoauton myyntihintaa näy kirjanpidossa.