Eurajoki järjestelee kiinteistönsä salkkuihin – jämäsalkkuun esitetty 25 kohdetta

Kunnanviraston ja yhteiskoulun remontit ovat raportin mukaan merkittävimmät.

Eurajoen kunnanvirasto on kiinteistötyöryhmän raportissa merkitty pidettävien rakennusten luetteloon. Työryhmä nostaa talon saneerauksen yhdeksi kunnan merkittävimmistä rakennusinvestoinneista.

Eurajoen kunta aikoo salkuttaa kiinteistöomaisuutensa eli luoda kiinteistöjen kunnossapitoluettelon. Kunnan omistuksessa on yhteensä 91 rakennusta, joiden yhteen laskettu jälleenhankinta-arvo on 155 miljoonaa euroa.

Kunnossapitoluetteloa on valmistellut kiinteistöselvitystyöryhmä. Sen esittämässä salkutusmallissa kunnan rakennukset on jaettu viiteen eri salkkuun.

Kiinteistömassa on tarkoitus luokitella pidettäviin, kehitettäviin, selvitettäviin ja realisoitaviin kohteisiin.

Viimeisenä kategoriana ovat kulttuurihistorialliset ja suojellut kohteet, joiden omistaminen katsotaan yhteiskunnallisesti tärkeäksi kohteen merkittävyyden, kuntakuvan tai siihen liittyvän historian takia.

Eroon 25 kohteesta

Realisoitavien kategoria sisältää ne kiinteistöt, joista kunta aikoo hankkiutua eroon joko myymällä, luovuttamalla tai purkamalla. Jämäsalkkuun esitetään kaikkiaan 20 rakennusta ja 5 asunto-osaketta.

Näitä ovat muun muassa Luvian kaksi vanhustentaloa ja Tupalan kaksi rivitaloa sivurakennuksineen. Luovutettaviksi esitetään muun muassa Luvian Partiokoloa ja Verkkorannan saunaa.

Eurajoen Tähden asunto-osakkeiden myyntiprosessia aiotaan jatkaa aktiivisesti.

Kaksi on tärkeintä

Selvitystyöryhmä nimeää kaksi kohdetta kunnan merkittävimmiksi rakennusinvestoinneiksi. Nämä ovat kunnanviraston sekä yhteiskoulun ja lukion saneeraukset.

Kunnanviraston kohdalla mainitaan sisäilmatutkimusten tulokset. Saneeraussuunnittelun tulisi työryhmän esityksen mukaisesti käynnistyä vuonna 2024.

Yhteiskoulun ja lukion remontista tulisi työryhmän mukaan laatia ensi vuonna hankesuunnitelma.

Kohteessa on teetetty kuntotutkimuksia, mutta hankkeen tarkempi laajuus sekä korjattavat tai mahdollisesti purettavat tilat ovat päättämättä. Kunnan on mahdollista hakea hankesuunnitelman perusteella valtionavustusta koulun liikuntasalin osuuteen.

Kunnossapitoon lisää

Selvitystyöryhmä esittää, että Eurajoki korottaa rakennusten kunnossapidon vuosittaista määrärahaa 150 000 euroon. Viime vuosina kunnossapitorahan suuruus on ollut 50 000 euroa.

Lisäksi ryhmä huomauttaa, että kunnan on varauduttava tulevien vuosien taloudenpidossaan monitoimihallin valmistumiseen ja Vuojoen kartanon siirtymiseen kunnan ylläpidettäväksi.

Kunnan kiinteistöjä koskeva selvitystyöryhmän raportti tulee ensin teknisen lautakunnan käsittelyyn ja siitä eteenpäin kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi.

Salkutusluokituksen on tarkoitus toimia ohjaavana tekijänä talousarvion ja talousarviosuunnitelman valmistelussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut