Eurajoki käänsi katseet kohti Luviaa

Eurajoen kunta aloittaa kuntaliitosselvityksen Luvian kunnan kanssa. Ensimmäiset viralliset neuvottelut Luvian ja Eurajoen välillä käytiin kuluvan viikon maanantaina, ja asia saadaan sekä Eurajoen että Luvian kunnanhallituksen käsittelyyn vielä lokakuun aikana. Ajatus mahdollisesta yhteistyöstä on virinnyt kuntien välillä jo pidemmän aikaa.

– Maanantaina käyty neuvottelu oli ensimmäinen virallinen kontakti asian tiimoilta, mutta varsinainen aloite asiasta syntyi jo reipas kuukausi sitten, kommentoi Eurajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Jalonen (kesk.) keskiviikkona.

Luvia on Eurajoen kolmas neuvottelukumppani kuntaliitosasiassa. Eurajoen muut vireillä olevat selvitykset ovat Keski-Satakunnan kuntien kuntaliitos sekä kuntarakennelain määräämä Eurajoen, Rauman ja Pyhärannan kolmoisselvitys. Kiinnostusta Eurajoen ja Luvian liitosselvitykseen löytyi Jalosen mukaan puolin ja toisin.

Eurajoella on tehty periaatepäätös kunnan säilyttämisestä itsenäisenä pitää, vaikka uusia kuntaliitosselvityksiä onkin aloitettu. Vesa Jalonen korostaa, että kuntaliitosselvitykset aiotaan katsoa rauhassa loppuun asti.

– Vireillä olevat selvitysprosessit katsotaan nyt rauhassa, jotta nähdään mihin ne johtavat. Kuten muutkaan kunnat, Eurajokikaan ei pärjää yksin. Yhteistyökumppaneita tarvitaan jatkossakin, Jalonen sanoo.