Eurajoki kuoppasi Köykän moposuoran – rahat vedettiin kokonaan pois

Kuivalahden koulusta puhkesi pieni sanailu.

Korpelantien ja Köykäntien väliin jäävä parkkipaikka lähellä Eurajoen ravirataa ei muutu nuorison mopotemppuiluun tarkoitukseksi suoraksi. Eurajoen kunnanvaltuusto torppasi hankkeen yksimielisesti.

Köykän teollisuusalueelle suunniteltu nuorison moposuora on lopullisesti kuopattu Eurajoella. Kunnanvaltuusto päätti, että se ei toteutua moposuoran investointia ollenkaan.

Hanke ja 20 000 euron määräraha pyyhittiin pois kuluvan vuoden budjetista sekä tulevien vuosien taloussuunnitelmasta. Päätös oli yksimielinen ja tapahtui pidemmittä puheitta.

Taustalla oli Eurajoen nuorisovaltuuston toive, että moposuoraa ei toteuteta Köykän teollisuusalueelle. Nuorisovaltuuston edustajat kertoi myös jo toukokuussa valtuutetuille, että moposuoran paikka on huono ja suora jää liian lyhyeksi.

Koulu kiinnosti

Valtuustossa käytiin äänestys ja pienimuotoista väittelyä, kun päätettäväksi tuli Eurajoen kunnan kiinteistöjä koskeva raportti eli kunnossapitoluettelo.

Hanna Tuominen (kok.) piti kiinteistöraporttia puutteellisena ja katsoi sen sisältävän virheitä.

Tuominen ihmetteli esimerkiksi, miksi Kuivalahden koulu on sijoitettu merkittävimpien kiinteistöjen A-luokkaan, vaikka rakennuksessa on 1,7 miljoonan euron korjaustarpeet.

Parempana paikkana Tuominen piti C-luokkaa, johon kuuluvat rakennukset ovat selvitettäviä, mutta vielä tarpeellisia.

Raportti eikä päätös

Kiinteistötyöryhmän puheenjohtaja Arto Mäkitalo (kesk.) oli sitä mieltä, että kaikki kunnan koulut kuuluvat A-luokkaan.

Lisäksi Mäkitalo huomautti että peruskorjaustarve ei kohdistu pelkästään kouluosioon vaan rakennuksessa toimii myös ryhmäperhepäiväkoti ja vuokra-asuntoja.

Ilona Sjöman (sd.) puolestaan muistutti, että kaikki investointipäätökset tehdään aina erikseen valtuustossa eikä raportti ole päätös.

Eurajoen valtuusto äänesti kiinteistöraportin palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi. Tuomisen palautusesitys kaatui selvin luvuin 29–6. Lopulta raportti hyväksyttiin yksimielisesti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut